Náš príbeh

O našom vinárstve

O nás

Kvalita

Záleží nám na kvalite a autenticite nášho vína a procese jeho výroby. Uprednostňujeme kvalitu pred kvantitou.

V našom vinárstve nie sú vítané stroje a pre prácu v pivnici to znamená, že všetko hrozno sa spracováva ručne, ale napríklad aj šliapaním.

Kvasenie

Biele aj modré hrozno spracovávame rovnakým spôsobom: po šliapaní hrozna kvasí rmut v otvorených kadiach so šupkami. Vína sa po vykvasení bez pomoci čerpadla prirodzenou cestou dopravia do agátových sudov, kde následne dozrievajú na kvasničných kaloch.

Strekov

Používame výlučne agátové sudy, mikrooxidácia v nich prebieha pomalšie a neovplyvňujú natoľko chuť vína ako napr. dubové sudy. Vína sa plnia do fliaš gravitačne, nečíria sa ani nefiltrujú, čo spôsobuje prirodzený sediment na spodku fľaše.

„Láska je víno bohov v krehkej nádobe.“ — Milan Rúfus
Emma Winery